söndag 31 juli 2011

Husfix.

Vi har verkligen mycket kvar att fixa på huset innan det blir höst.
Till veckan måste vi nog åka och kika på fasadbelysning. Det har börjat bli så vansinnigt mörkt ute och vi har kastat all gammal belysning så vårat hus är så mörkt och trist om kvällarna. Skulle vilja hinna få upp belysning innan det blir riktigt mörkt ute. Då är bara frågan, vad tusan ska man ha för belysning på huset!? Jag har ju alltid velat ha någon typ av dom på bilderna nedanför, men jag börjar nästan bli less dom. Tycker att alla har dom. Men vi får väl se. Jag vet inte riktigt annars vad jag skulle vilja ha.




Samma sak när det gäller fasadsiffror/bokstäver. Jag har varit så inne på att vi ska ha fasadbokstäver men det känns inte alls som någon självklarhet längre. Jag tycker det är samma där, alla har det numera och då blir det inte lika fint längre. Man blir less. Jag tror det skulle bli finare med stora fasadsiffror på vårat hus istället.

Till veckan ska vi försöka pyssla på här ute. Måste måla klart förrådsbodan och ena nocken. Sen har vi omålat ett varv till runt fönstrena på framsidan. Våra stora stubbar/rötter som grannen varit och tagit upp på framsidan måste forslas bort sen ska hålen som blev på gräsmattan täckas igen med ny jord och sås gräs på.
På baksidan ska det grävas ut där bodan ska stå sen ska vi bort med ytterligare ett litet träd + småbuskar. Blä vad det känns mycket. Egentligen hade vi tänkt hinna byta garageport och ytterdörr i sommar och byta panelen på garaget men det känns som att tiden inte räcker till. David har ju jobbat borta så mycket och nu när han kommer hem vill man ju göra annat än att bara jobba på huset också. Nu har vi ju en båt också som man vill hinna använda så mycket som möjligt innan det blir för kallt. Sen ska vi ju dessutom utomlands och hösten närmar sig med stormsteg. Tiden bara rinner iväg. Vi hinner det vi hinner, det som inte hinns med får vi helt enkelt skjuta upp till nästa år. Vi har ju all tid i världen att fixa och dona med huset och göra precis som vi vill ha det, har ju tänkt bo här i många många år. Fastän det tar 5 år innan man byggt och renoverat som man vill ha det så gör det ju ingenting.

Någonting jag börjat längta efter massor är en tvättstuga. Nu på sommaren går det ju bra när man kan hänga tvätten ute, det är värre vintertid när man ska ha hela badrummet fullt av tvätt som hänger på tork. Vi får väl se om det blir vårat vinterprojekt i år. Vi ska ju ha en bebis också så vi får väl se om det finns någon tid över till renovering inomhus. Wilmas rum ska iallafall tapetseras om. Synd bara att jag har så jädra problem med fogarna annars hade jag gjort det nu på stört. Kanske finns någon vänlig själ som vill hjälpa oss, annars får vi spara det till bebis har kommit och jag förhoppningsvis är lite smidigare och har mindre ont. Skulle även vilja tapetsera om i vårat sovrum. Det är ju nytapetserat där av förra ägaren men tyvärr inte riktigt i min smak. Tycker att det är alldeles för mörkt och trist. Jag vill ha ljust omkring mig, även i sovrummet. Mörka väggar får rummet att kännas så litet och tråkigt. Även den svarta väggen i hallen är jag sugen på att tapetsera om. Det behövs bara en rulle och i princip inget underarbete så det är fort gjort att smacka upp en tapet där. Skulle vilja ha någon riktigt rolig tapet, med mycket färg och mönster.

Det finns så otroligt mycket man kan och vill göra när man har hus. Det märks att det börjar bli höst och att vi snart ska ha barn. Då blir jag på renoveringshumör och vill fixa, göra fint och städa överallt.
Ser faktiskt fram emot hösten och vintern. Tycker det ska bli härligt med lite kyla och mörker efter den här fantastiska sommaren. Och inte minst längtar jag ju efter våran otroligt efterlängtade lilla skatt som förhoppningsvis tittar ut i oktober.

Livet är för underbart!

1 kommentar:

  1. Vi satte upp sån belysning nu när vi målat om huset och det blev så mycket finare än de gammeldags som vi hade tidigare.
    Jag vill också ha STORA fasadsiffror (i metall, samma färg som lamporna), bara synd att de kostar så mycket...

    SvaraRadera