måndag 8 augusti 2011

Regn och rusk.

Man blev nästan förvånad i morse när man slog upp ögonen och såg att det regnar ute. Regn har man inte sett många gånger under den här underbara sommaren.

Igår hade vi en riktig röjjardag här hemma och rensade bland allt skrot både på övervåningen, garaget och i förrådsbodan. Ett helt släplass har vi fått ihop. Skulle egentligen till soptippen för att tömma det idag men det kändes inte speciellt lockande i det här ovädret så vi sparar det till imorgon. När släpet är tömt ska det fyllas igen med en massa skrot som förra husägaren lämnade kvar så det blir nog att köra minst två lass till tippen imorgon. Jag verkligen njuter av att rensa och få fint. Vill ha ordning och reda och inte en massa skrot överallt.

Vi har börjat smida planer på hur vi vill ha det på övervåningen så förhoppningsvis ska vi påbörja en helrenovering där uppe till hösten/vintern. Det blir nog så att jag och David flyttar upp vårat sovrum så barnen får varsitt här nere. Barn vill ju vara där vuxna är och det känns inte som att det skulle vara så kul att måsta dra leksaker upp och ner hela tiden så det blir nog den mest praktiska lösningen medan dom är små.
Det blir nytt golv, nya väggar och nya tak där uppe. Sen ska vi byta båda fönstrena och ta bort/sätta dit någon vägg. Trappen ska målas och göras fin, nytt trappräcke ska göras och dörren som vi har i hallen nu upp till trappen ska tas bort. Så vi har en hel del att göra kan man säga. Som tur är så slipper vi bo i renoveringen. Vi har ju allt vi behöver här på nedervåningen så det får ta den tid det tar innan det blir klart där uppe. Lillebror behöver ju inget eget rum än så det är ju egentligen ingen brådska. Man blir bara så sugen på att fixa och göra klart när man väl börjar prata om det och planera hur man ska göra.

Det börjar verkligen dra ihop sig för utlandssemester nu. På lördag åker vi till Stockholm och söndag åker vi vidare till Kreta, Platanias. Gud vad vi längtar! Har varit och köpt en ny resväska idag, min gamla gick sönder så den har jag kastat.
Synd att tiden går så fort. Veckan vi är borta kommer gå alldeles för fort men samtidigt är det nog ganska lagom att vara borta bara en vecka i den där hettan när man är höggravid och har småbarn. Nästa gång vi reser får det bli en lite längre tripp.

Vårat lägenhetshotell som ligger bara några meter från stranden.






Folk som varit där säger att det är otroligt vackert där borta, det tvivlar jag inte en sekund på.
Drömmen är att kunna åka utomlands ca 1 gång/år. Det hade varit underbart!
Ingeting är ju omöjligt, det handlar oftast bara om hur man prioriterar.

Nu ska jag sluta tramsa och försöka få någonting gjort i hemmet. Måste tvätta undan lite kläder sen skulle syrran komma hit.

Lev och må!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar