torsdag 31 mars 2011

Kaminköp.

Vi har länge hållit utkik efter kaminer och diskuterat fram och tillbaka om vi ska ha en pelletskamin eller en vanlig vedeldad i vardagsrummet. Eftersom att vi har direktverkande el som uppvärmning och vill byta till något bättre så kom vi tillslut överens om att det får bli en pelletskamin. Mysfaktorn blir inte alls samma som med en vedeldad och pelletskaminer är inte alls lika snygga men det är betydligt enklare att bara vrida på en knapp för att den ska starta istället för att behöva göra upp en brasa. Den sköter sig själv istället för att man ska behöva hålla på med ved som skräpar ner i hela huset.
Pitekaminerna är enligt många de bästa kaminerna man kan ha men enligt mig inte de snyggaste direkt. Nypriset på dom ligger kring 50 000kr så tänkte vi köpa en beggad.
För någon dag sedan blev vi tipsade om en riktigt klipp på blocket för en bra peng. Dessutom är den ny vilket var ännu bättre. Dock var det en kamin utan skal och vi har ingen lust att lägga ut en massa tusenlappar på att köpa ett eftersom att inget av dom som finns att köpa faller oss i smaken så vi har beslutat att vi nog ska göra ett själva. David ska nog göra plåtskalet på jobbet sen ska vi nog kakla det i något riktigt snyggt kakel. Kommer nog bli superfint!
Kommer bli härligt nästa vinter. Då kan vi förhoppningsvis stänga av alla element på nedervåningen och ha enbart kaminen som värmekälla. Blir mysigt och en betydligt behagligare värme inomhus.





Lillhjärtat somnade framför tvn och jag ska passa på att ta mig en dusch innan det är dax för lunch och skjutsa gumman till dagis. Sen ska jag hem och sova för att ladda ordentligt inför jobbarhelgen.
Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar