torsdag 27 januari 2011

Små kalla händer.

Wilma har en tendens att bli iskall och frysa om händerna när hon är ute och leker i snön.
Just händerna tycker jag är svårt att klä på riktigt ordentligt för man vill ju inte att handskarna ska vara för klumpiga. Trots Hestrahandskar plus tunna ullvantar invändligt så blir hon kall, mest troligt för att handskarna är nog så trånga när hon har innervantar. Luft hjälper till att hålla värmen så blir handsken för trång isolerar den inte lika bra. Jag åkte runt och kikade lite idag för att se om Hestra har någon annan varmare modell handskar men tydligen har vi redan dom varmaste som dom rekommenderar så det blev ett nytt par fast en storlek större för att rymma mer under.



 Nu hoppas vi lillgumman ska slippa frysa om småfingrarna när hon ska vara ute och leka i det förhoppningsvis fina vädret till helgen.
Det är en djungel det här med ytterkläder till barn, man vill ju att dom ska ha det bästa för att slippa bli blöt och kall. Kuomaskorna och Wilmas overall är vi riktigt nöjda med, hon har aldrig än frysit om kroppen eller varit kall om fötterna trots många minusgrader.


1 kommentar:

  1. Hej. Vet inte om det är av intresse men det finns att köpa på granngården små påsar som man kramar på som ger värme som man kan sätta i handskar eller i skorna. Om man är ute länge typ med skotern och så. Helt underbart för stora som små ;D Dom ger i från sig en härlig värme och värmer länge. kram Karoline

    SvaraRadera